17-річний кіровоградець отримав майже 300 тисяч доларів на навчання

20.08.2018 16:10
image

17-річний кіровоградець Ігор Баракаєв отримав 280 тисяч доларів на навчання в американській школі  Phillips Academy Andover. Про це повідомляє "The Ukrainians", інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, перемогти школяру допомогла віра в себе та неабиякі здібності до програмувуання. Ігор Баракаєв вирішив позмагатися за можливість навчатися у США та подався на спеціальний грант. Приймальна комісія американської школи назвала кандидатуру школяра однією із найсильніших. За стипендію, що покриває три роки навчання, перельоти до США й надає 80 тисяч доларів на проживання, боролися три тисячі школярів з понад сімдесяти країн світу та усіх штатів США. Рік навчання в одній з кращих шкіл Америки коштує майже 60 тисяч доларів. 

«Коли в Україні я кажу, що отримав 280 тисяч доларів на навчання, люди насторожуються: такі гроші на навчання у школі? Але Марк Цукерберг вчився в подібній школі.  академія Філіпса в Екстері. Він став мільярдером і тепер жертвує цій школі мільйони, які допоможуть вчитися іншим здібним дітям. Це вигідно і школі, і соціуму, і країні в цілому. З цього і починається успіх», - каже Баракаєв.

Довідково:

Американська школа Andover виховала майбутніх президентів Бушів (старшого і молодшого), десяток IT-спеціалістів, які нині творять Facebook, Microsoft, Google.

Фото theukrainians.org

Переглядiв: 2153