60% жителів Кіровоградщини проти перейменування області

19.12.2017 14:42
image

Переважна більшість жителів Кіровоградщини хочуть, щоб область залишилася зі старою назвою. Відповідні результати соціологічного дослідження під час прес-конференції оприлюднила представник «Центрально-української соціологічної лабораторії» Яна Сапожнікова сьогодні, 19 грудня, інформує DOZOR.

Так, згідно з даними опитування, на питання про ставлення до перейменування області 60% респондентів відповіли про швидше негативне ставлення до даного питання. Цілком негативно до перейменування області ставляться  8% опитаних, а 21,3% - вагаються з однозначною відповіддю.

«Питання перейменування було у переліку проблем, які ми пропонували опитуваним. Воно не входить ні в топ-3, ні в топ-5, ні в топ-10 проблем, які турбують жителів області», - зазначив керівник «Центрально-української соціологічної лабораторії» Едуард Клюєнко.

Найбільш вдалою респонденти вважають назву для області «Кіровоградська» - 43,3%. «Кропивницька» імпонує  26,8 %, а «Єлисаветградська» – 14% опитаних. Втім, це думка жителів області. Кіровоградці надають перевагу варіантам «Кіровоградська» та «Єлисаветградська» область.

Соціологічне дослідження проводилося з 25 листопада по 10 грудня цього року методом індивідуального стандартизованого інтерв’ю за місцем проживання. Загалом опитано 600 респондентів, постійних мешканців Кіровоградської області. Похибка складає 4,2%.

Переглядiв: 1705