Аферистів, які продавали політ на повітряній кулі, затримала поліція

28.09.2017 11:39
image

У обласному центрі правоохоронці затримали групу зловмисників, які ошукали містян, обіцяючи польоти на повітряній кулі сьогодні, 28 вересня. Про це сайту DOZOR повідомили у поліції області.

За інформацією, усі зловмисники – жителі Кіровограда віком 23 та 24 років. Юнаки ошукали громадян на понад 50 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що для укриття своєї злочинної діяльності, зловмисники деактивували оголошення та видалили свої сторінки з соцмереж коли кількість потерпілих від їх дій сягнула десятків. Отримані через платіжні системи гроші з власних карток, перевели в готівку та порівну розділили між собою.

За місцем проживання підозрюваних поліцейські провели санкціоновані обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі диски, платіжні картки та інші мобільні пристрої. Слідство у справі триває.

Здійснивши повну передплату клієнти так і не отримали послуг, за які заплатили. Про шахрайські дії потерпілі повідомили поліцейських.

Учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у серпні у соцмережах з’явилися оголошення про організацію польотів на повітряній кулі у місті.  Купити квиток для польоту на повітряній кулі дорослим пропонували за 700 гривень, дитячий – коштував від 500. В результаті зловмисники ошукали кількасот містян.

image
image
Переглядiв: 1004