Активісти у міськраді чекають на Райковича, щоб запитати про відновлення будівництва МАФу «Ятрань» на клумбі

02.08.2018 06:09
image

У приміщенні міської ради біля десятка учасників АТО спільно з активістами  чекають на міського голову Андрія Райковича для того, щоб задати запитання щодо відновлення будівництва на клумбі біля зупинки «Магазин Мелодія» сьогодні, 2 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, активісти пояснюють, що після нетривалої перерви будівельники відновлюють МАФ та проводять роботи з самого ранку, порушуючи громадський спокій.

«Ми прийшли сюди через МАФ на газоні.  Вчора там була попереджувальна акція, сьогодні ми прийшли до мера. Будівництво незавершене продовжується і ми прийшли до мера, щоб задати йому декілька питань, запитати про те, чому споруда, до якої  має відношення міський голова, знаходиться на клумбі на центральній вулиці.Мер має подавати приклад людям стосовно того, як і що має відбуватися нашому місті. Якщо це приклад, то його можуть наслідувати ті, хто хоче ще побудуватися. Чому б МАФ не поставити тут, перед міськрадою, або на стадіоні, він же також вже готовий для будівництва, він зелений?» - обурюється військовий Олег Кокуленко.
«Коли ми обирали Райковича міським головою, то виникало питання, чи буде він лобіювати свій бізнес. Тоді він говорив про те, що не буде, оскільки офіційно не буде керувати підприємством. Але зараз ми бачимо класичний приклад лобіювання інтересів. МАФ будується не в звичайному місці, а перед вікнами людей. І це не вперше.  Перший випадок був на розі вулиць Шевченка та Великої Перспективної, але то ресторан його доньки. Цей МАФ заважає людям, які живуть у будинку поруч. План Райковича – це захоплення земель. З 6 ранку там тривають будівельні роботи, люди скаржаться на шум. Ми не бачимо, що Андрій Павлович Райкович служить громаді. Якби це був не Райкович, не міський голова, наше відношення було б так само негативним. Але він міський голова, має подавати приклад», - каже активіст Юрій Митрофаненко.

Наразі активісти чекають на мера перед його кабінетом. У приймальній пояснюють, що зараз Андрій Райкович проводить нараду.

Як повідомляв медіапортал DOZOR, в обласному центрі на клумбі біля зупинки  «Магазин «Мелодія»», що на вулиці Великій Перспективній, проводяться земляні роботи задля зведення торговельного павільйону «Ятрань». Паралельно продовжується будівництво торговельного павільйону цього ж підприємства на тротуарі вулиці Соборної і зведення літнього майданчику ресторану "Familia Garden" на пішохідній частині по вул.Шевченка.

Жителі обласного центру, обурені будівництвом торговельних  павільйонів «Ятрань»  на тротуарах та газонах міста, оголосили бойкот продукції підприємства «Ятрань». У соцмережах з'явилися численні пости із хештегами "гудбай_ Ятрань" та "Я не купую в Ятрань".

Згодом учасники АТО влаштували акцію з демонтажу павільйону, яка завершилася сутичкою з правоохоронцями.

Переглядiв: 2277