Барбі, поні та літаки: кіровоградські школярі презентували свої унікальні колекції (ФОТО)

12.11.2017 12:47
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбувся «День юного колекціонера» сьогодні, 12 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Так, у заході взяли участь учні низки кіровоградських шкіл, а також колекціонер з Дніпра. Серед експонатів – колекції ляльок Барбі, військової техніки, монет, марок, значків, іграшкових поні, літаків та багато іншого.

«"День колекціонера"проходить у нас вже вдруге. Я дуже радий, що цього року кількість учасників збільшилася, зараз у заході беруть участь 23 дитини ‪від 6 до 13 років. Головне, що представлені найрізноманітніші колеції. Діти представили колекції ляльок, монет і навіть серветок. Крім цього, галерея «Єлисаветград» презентувала свою колекцію «Монети України», яка налічує 300 колекційних монет, які збиралися з 1999 року і до сьогодні», - розповів у коментарі сайту DOZOR організатор заходу та власник галереї Микола Цуканов.
«Я збираю свою колекцію з третього класу. Мені сподобалося це тому, що у моїх подруг були розкидані ці файли. Я вирішила їх зібрати докупи та створити колекцію серветок та обгорток від шоколадок. Я збираю їх на весіллях, святах, коли  відзначаємо  дні народження  друзів та просто у гостях», - ділиться учениця  школи №2 Владислава Матвієнко.

Марк Черечеча, гість із Дніпра, також представив  колекції . Розповідає: їх збирають члени його родини.

«Я навчаюся у 83-й школі Дніпра. Ця колекція всієї моєї родини, а я її представляю. Чоловік моєї сестри, який ходить у плавання, збирає магніти. А колекція марок та значків належить моєму дідусю. Сьогодні мені вдалося обмінятися з місцевим колекціонером значками. Я захоплююся колекціонуванням, але мені подобається також і футбол», - говорить 9-річний колекціонер.
«Я навчаюся в школі №3. Збираю колекцію поні з 5 років. Зараз моя колекція нараховує 49 різноманітних поні. Спочатку я збирала маленькі, а потім великі експонати для моєї колекції. Мені часто їх купує мама», - ділиться учасниця «Дня колекціонера» Марина Дарієнко.

Під час заходу усі юні колекціонери отримали дипломи на згадку про захід та поспілкувалися зі своїми колегами по хобі.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 4356