Батьки кіровоградських школярів мітингували перед міськрадою (ФОТО)

30.08.2018 07:50
image

Батьки кіровоградських школярів, невдоволені діями міського управління освіти, влаштували мітинг перед міською радою  сьогодні, 30 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, кількадесят матусь прийшли на мітинг, щоб висунути свої вимоги до управління освіти. Для цього на площі збиралися підписи під петицією до управління освіти міськради. Пункти петиції обирали шляхом голосування.

«Батьки проголосували за 5 вимог. Серед вимог: виділення  коштів на фінансування груп продовженого дня, поділ класу на групи під час уроків та української мови, прозорий розподіл між закладами освіти, проведення інвентаризації закладів освіти,  фінансова автономія закладів освіти. Також ми вимагаємо, щоб членів тендерного комітету притягнули до відповідальністю через провалені тендери по закупівлям меблів», - розповіла член батькіської ради Євгенія Захарченко. 

Також занепокоєння батьків викликала і відсутність меблів для першокласників, які будуть навчатися за програмою «Нова українська школа», а також проведення ремонту власним коштом.

«Ми самостійно робили ремонт у класі ціле літо. Самі так вирішили, тому що клас був у незадовільному стані, не сподобався нам. Все відбувалося за батьківські кошти. Я не знаю, чи адміністрація закладу знала про це», - зазначила мама першокласника школи №20.

«Так само у школі №19 батьки також самостійно роблять ремонти. Ми обурюємося тим, що управління освіти не провело тендери, про дидактичні матеріали взагалі мова не йде. Батьків просять купити парти, інтерактивну дошку, хоча на це мають виділятися кошти.  Вчителі мають принижуватися перед батьками та просити їх про закупівлю парт, хоча це має фінансуватися державою. Ми обурені тим, як школи міста приготувалися до першого вересня», - обурюється секретар міської батьківської ради міста Катерина Єрошкіна.

Протягом 40 хвилин акції ніхто з представників міської влади не вийшов. Петицію передали до управління освіти.

Читайте також:  

Що зміниться в кіровоградських школах у новому навчальному році.

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1143