Батьки покинутих близнюків передумали від них відмовлятися

23.04.2018 12:17
image

В обласному центрі батьки, які покинули новонароджених дівчаток-близнюків у пологовому будинку, мають намір виховувати їх. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі міської ради.

«На ранок 23 квітня близнюки, від яких відмовилися батьки у пологовому будинку, передані тим самим батькам. Це передбачено чинним законодавством України. Всі характеризуючі документи на батьків були зібрані і комісією з питань захисту прав дитини було вирішено про доцільність передачі дітей батькам. Згідно з висновком служби у справах дітей, близнюки були передані батькам і зараз вони знаходяться вдома.  Також направлено повідомлення до центру  служби з питань дітей та молоді з приводу соціального супроводу родини, також діти перебувають під наглядом лікарів. Умови проживання задовільн», - зазначив головний спеціаліст відділу соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Ігор Горін.

За словами Горіна, батькам близнюків довелося зібрати комплект документів, які засвідчують їх позитивну характеристику та інформацію про те, що вони не є алко та наркозалежними.  

«Ми відвідували родину за місцем проживання та спілкувалися з родичами родини. Також враховувалося ставлення батьків до невиваженого рішення. Якщо батьками не будуть належно виконуватися обов’язки, служба у справах дітей буде звертатися з позовом про відбирання цих дітей з сім’ї або позбавлення батьківських прав», - додав Горін.

Як повідомляв DOZOR, в обласному центрі у пологовому будинку батьки відмовилися від новонароджених близнюків.

Фото nashamama.com

Переглядiв: 3486