Батьків майбутніх першокласників інформуватимуть про вільні місця у школах

03.04.2018 07:33
image

Батьків майбутніх першокласників інформуватимуть про вільні місця у школах, які знаходяться не за місцем проживання дітей. Про це під час прес-конференції повідомила начальник міського управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 3 квітня, інформує медіапортал DOZOR.

«З 1 вересня усі діти, які  планують прийти на навчання у перші класи, будуть навчатися попри зміни у законі. В цьому році ситуація кардинально не зміниться. Усі дітки, які ходять на підготовку, потраплять до тих перших класів, куди запланували.  Але, згідно з законом, зарахування до перших класів буде в першу чергу за заявами батьків, які проживають на території обслуговування. Територія обслуговування передбачає вулиці, будинки, квартири, які закріплені за закладами освіти по мікрорайону, відповідно до рішення виконкому  «Про закріплення обслуговування на території міста» №143. Якщо батьки та діти живуть на території або мають документ про право власності на житло в мікрорайоні, який закріплений за тією чи іншою школою, будуть мати переважне право на зарахування до першого класу. Або коли брати та сестри дітей навчаються уже в цьому закладі освіти або у працівників закладу є діти, які хочуть піти саме у цей навчальний заклад», - зазначила Костенко.

За словами Костенко, у разі, якщо у школах в перших класах будуть вільні місця, то всі бажаючі в черговості подання заяв матимуть змогу піти до бажаних шкіл. У школах з майбутніми школярами можуть проводити співбесіди, для того, щоб зрозуміти, чи готова дитина навчатися у першому класі. Посадовець наголошує на тому, що найкраще рішення - відправити дитину у школу за місцем проживання.  

«З 15 червня ми на сайті будемо оновлювати інформацію про те, в яких школах є вільні місця для майбутніх перших класів. Зараз батьки визначаються, пишуть заяви до кількох шкіл, тому у нас може бути картина, що є в класі 36 заяв, а першого вересня залишається 26-27 дітей, тому що батьки можуть переїхати в інший район, чи місто. Інформація, яку ми подаємо у травні-червні відрізняється від факту, коли діти сідають 1 вересня за парти», - додала посадовець.

 

 

Переглядiв: 828