Більшість кіровоградців підтримують гуманне вирішення проблеми безпритульних тварин

17.02.2018 13:48
image

Більшість жителів обласного центру підтримують гуманні варіанти вирішення проблеми безпритульних собак у місті, згідно з опитуванням, яке проводиться спільнотою «Кіровоград.ua» у Фейсбуці, інформує DOZOR.

«Останнім часом тема бродячих собак дуже жваво обговорювалася в нашій групі. Тому ми вирішили поцікавитися думкою підписників, яким чином вони пропонують вирішувати цю проблему», - зазначили ініціатори опитування.

Так, користувачам соцмережі запропонували низку варіантів вирішення проблеми безпритульних тварин. Найбільше містян підтримують варіант створення притулку для тварин – 473 підписника спільноти. Популярним є варіант стерилізації безпритульних тварин. За нього віддали 251 голос. 111 користувачів соціальної мережі підтримують евтаназію тварин.

Також 77 кіровоградців підтримують комплексний варіант: реєстрацію тварин, стерилізацію, а також створення кількох притулків у місті.

Варто зазначити, що понад 40 підписників спільноти проголосували за варіант «відстріл тварин».

Як повідомляв DOZOR, на сесії міської ради 15 лютого громадський діяч Артем Стрижаков презентував програму поводження з домашніми та безпритульними тваринами у м. Кіровоград 
на ‎2018-2022 роки.

Як повідомлялося раніше, в обласному центрі загострилася ситуація з проблемою безпритульних собак. Так, відбуваються масові отруєння тварин, а також фіксуються випадки нападу собак на городян.

 

Переглядiв: 1702