Біля Кіровоградської міськради на місці Успенського собору звершили загальноміський молебень (ФОТОРЕПОРТАЖ)

28.08.2017 09:56
image

У обласному центрі на місці Успенського Кафедрального собору, на якому зараз знаходиться міськрада, відбувся загальноміський молебень з нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці сьогодні, 28 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, у  молебні за мир і злагоду в країні та місті взяли участь віруючі містяни та священики. 

«Успіння Пресвятої Богородиці є одним з найбільших свят нашої Православної Церкви. Успіння представляє не звичайну людську смерть Богородиці, а тимчасовий її сон. Це свято називають ще Богородичною Пасхою, завершується Успенський піст. Усі православні вірять і знають, що Господь воскресив Божу Матір,  свідченням цьому є православна історія. Апостол Фома не встиг попрощатися з Дівою Марією, і коли повернувся, йому відкрили гробницю і він побачив, що Їі тіла немає. І тоді Божа Матір явилася апостолам. З того часу, з часів успіння Божої Матері це свято відзначається в Західній Церкві, і в Східній, в Єрусалимській, Молдавській, Грузинській Церквах. Наші предки це свято дуже любили та шанували», - говорить настоятель Благовіщенського храму Євгеній Назаренко.
«Дуже багато монастирів та храмів за часів Києвської Русі були присвячені успінню Божої Матері. Так само у нашому місті майже 200 років тому був спочатку дерев’яний, а потім кам’яний Кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, де ми зараз відслужили цей святковий молебень. Цей молебень за традицією звершується з 1998 року, відколи на місці собору поставили хрест. Це також наша історія, історія нашого міста. Воскресіння Божої Матері, її перемога над смертю – це велике втішання для православних вірян», - зазначає Євгеній Назаренко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1121