Будинок у центрі Кіровограда обвалився через незаконне будівництво

23.02.2017 13:42

image

У Кіровограді будинок на вулиці Тараса Карпи (колишня Тімірязєва), який обвалився у листопаді минулого року, зруйнувався через недозволене будівництво. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час зустрічі з жителями будинку сьогодні, 23 лютого, інформує DOZOR.
 
Так, за результатами експертизи, руйнація понад столітнього будинку сталася через проведення будівельних робіт без необхідного дозволу. Наразі в аварійному будинку ніхто не проживає. 
 
"Під час реконструкції цокольного поверху власником було порушення статистичну опору, яка розподіляла навантаження", - зачитав висновок ТОВ "ПВІ "АГРОПРОЕКТ" Олександр Мосін.
У свою чергу власник цокольного поверху Олексій Кравець зазначає, що не отримав висновок експертизи. 
 
"Я не можу самостійно відповідати, чому відбулася руйнація. Я не ознайомлений з експертизою, щоб казати, що я винен чи ні. Експерт говорив мені, що будівля була дуже старою, було дві пожежі. Будинок неодноразово підтоплювався. Присутні фото з Google Map, що є наскрізні тріщини", - повідомив Кравець. 
За інформацією, ЖЕО №1, на балансі якого знаходиться будівля, встановило опори для пітримки аварійної конструкції. Представник власниці  квартири №26 Катерини Шнур, Олена Сайко повідомила, що за два місяці до обвалу у її квартирі зруйнувалася міжкімнатна стіна. На той час Олексій Кравець пропонував викупити увесь будинок для ведення бізнесу. 
 
 "У мене є велике бажання, як у людини без спеціальної освіти, зрівняти усе в нуль. І на цьому класному місці побудувати щось таке на три-чотири поверхи з газоблоку", - повідомив Кравець. 
Нагадаємо, у листопаді минулого року на ‪вул. Тараса Карпи, 51‬, раптово обвалився житловий будинок. За чий рахунок виконають капітальний ремонт, визначить слідство. Наразі за цим фактом відкрите кримінальне провадження.
 
Читайте також: 
 
 
Переглядiв: 1263