Через негоду постраждали два музеї, музична школа та один із найкрасивіших будинків Кіровограда

01.08.2018 14:50
image

Під час негоди "залило" знаменитий будинок Мейтуса – пам'ятку архітектури, у якій сьогодні знаходяться дитяча музична школа № 1 ім. Нейгауза, музеї Генріха Нейгауза та Кароля Шимановського. Проте, за словами начальника міського відділу культури Ганни Назарець, сама історична будівля зазнала незначної школи, а в класах до 1 вересня буде проведено косметичний ремонт, тож навчальний рік у музичній школі розпочнеться вчасно.  Про це посадовець повідомила у коментарі медіапорталу DOZOR.

Нагадаємо, 19-20 липня під час негоди з даху зірвало захисне тимчасове покриття, дощем залило другий і навіть частину першого поверху будівлі. Наразі в будинку Мейтуса  замінюють покрівлю.

«Звинувачувати тут можна тільки Господа Бога, який невчасно наслав на нас дощі. На щастя, працівники школи і музеїв, як і будь-які господарі, підготувалися.  Ще до початку робіт по заміні покрівлі  цінні музейні експонати, музичні інструменти накрили та захистили від води. Постраждали лише стелі і стіни.  На жаль, зробити капітальний ремонт всередині приміщення в цьому році ми не зможемо. На цей рік було виділено кошти на укріплення фундаменту та заміну покрівлі. На наступний, 2019-й, рік -  на внутрішній ремонт. Але підрядна організація, яка замінює покрівлю, взяла на себе зобов'язання за власний кошт зробити косметичний ремонт приміщень, так, щоб діти могли там вчитися», - повідомила Назарець.
«До наступного тижня роботи по заміні черепиці будуть завершені. Через 8-10 днів, коли приміщення повністю просохне, будівельники зможуть розпочати косметичний ремонт. Тож можемо сподіватися, що до 1 вересня його буде завершено, й навчальний рік у школі розпочнеться вчасно», - додала начальник міського відділу культури.
image
Переглядiв: 1411