Члени виконкому підтримали програму оптимізації системи теплопостачання

20.11.2017 12:54
image

Члени кіровоградського виконкому підтримали програму оптимізації теплопостачання для низки будинків та квартир, які мають централізоване теплозабезпечення сьогодні, 20 листопада, інформує DOZOR.

«Оптимізація системи теплопостачання, яка передбачена в програмі, допоможе оптимізувати систему опалення тих будинків, які знаходяться на централізованому опаленні. Програма обговорювалася з ВАТ «Кіровоградгаз». Ми обстежували ці будинки і визначили, що у них живуть малозабезпечені люди, які не мають змоги відключитися від послуг централізованого теплопостачання та підключити автономне. Дана програма включає  96 житлових будинків і 299 квартир, в яких є можливість відключити централізоване опалення без втрати основної завантаженості на теплогенеруюче підприємство», - повідомив начальник міського управління ЖКГ Віктор Кухаренко.

За словами посадовця, у разі згоди власника квартири перейти на автономне опалення, міськрада заплатить  50% від суми облаштування автономного опалення . Також є можливість від банків-донорів погасити ще 35%  від вартості монтажних робіт, тож лише 15 % платить власник квартири чи будинку.

«Якщо людина відмовиться, то ми не будемо її змушувати відключати в будинку централізоване опалення. Ми просто будемо вести перемовини щодо переходу на автономне опалення», - додав Віктор Кухаренко.
Переглядiв: 1763