Де і за скільки у Кіровограді реєструватимуть «шлюб за добу»

29.03.2017 14:57

image

Кіровоград став учасником всеукраїнського пілотного проекту «Шлюб за добу» відповідно до змін у розпорядженні Кабміну. Про деталі запровадження послуги експрес-одруження сайту DOZOR розповіли у Головному територіальному управлінні юстиції у Кіровоградській області.

Як повідомила речник управління юстиції Катерина Ободовська місцями для пришвидшеної реєстрації шлюбу будуть не РАЦСи, а «особи публічного права». Молодята зможуть самостійно обрати час, день та умови проведення церемонії.

«Будуть заключати договір з юридичними особами публічного права, це будуть комунальні підприємства. Наприклад, це може бути театр, філармонія, музей, галерея. З ними буде укладений договір і наречені зможуть подавати свою заяву про намір зареєструвати стосунки не в РАЦС, а саме до цих суб’єктів господарювання. При можуть обирати будь-який час і будь-який день. Можуть  навіть одружитися у той день, коли подали заяву. І ось ці суб’єкти господарювання, наприклад,  філармонія, театр тощо будуть займатися організацією цієї офіційної реєстрації шлюбу, прикрашати зал і самі надавати усі послуги», – розповіла Катерина Ободовська.

Для впровадження цієї послуги комунальні підприємства міста мають подати клопотання до управління юстиції та укласти договір. За інформацією,  вартість послуги починається з 1200 гривень за виїзд державного реєстратора, який складе акт про одруження. Далі у вартість експрес-шлюбу будуть враховувати фактичні витрати на проведення церемонії, наприклад, на  світло, тепло, оренду зали тощо.

До порівняння послуги одруження у РАЦСі з витриманим терміном 30 днів коштують  200 гривень за звичайну реєстрацію, 400 гривень за урочисту процедуру, 500 гривень за урочисту церемонію з музичним супроводом у міському РАЦС і 1200 гривень за виїзну реєстрацію.

За останніми змінами Кабміну, пілотний проект «шлюб за добу» буде діяти вже у 35 містах та селах України.

Фото Дмитра Салова

 

Переглядiв: 7413