Депутати не задоволені «протягненням» проектів рішення по ЖКГ

21.12.2017 11:49
image

Депутати міської ради під час сесії висловили обурення щодо протягування проектів рішення, які стосуються змін до програми ЖКГ на 2018-2021 роки сьогодні, 21 грудня, інформує DOZOR.

Так, за словами міського депутата Олександра Цертія, сьогодні усіх членів постійної комісії з питань ЖКГ терміново сповістили про те, що необхідно зібратися та обговорити зміни до початку сесії, однак під час комісії ніхто не зміг пояснити, в чому полягають зміни.

«Я хочу розповісти про ганебне та недопустиме явище, яке відбулося вранці, коли не повідомили всіх членів комісії і за годину до початку сесії хотіли протягнути зміни до програми ЖКГ 2018-2021 років. Жоден депутат не отримав інформації про те, які зміни відбулися. Я особисто як голова фракції ніяких документів зі змінами не отримав, – сказав депутат Олександр Цертій. – Вранці дізнаюся, що сьогодні нам призначена комісія на підставі протокольного доручення, за яке ми не голосували під час погоджувальної наради. Те, що ми почули, мене відверто обурило так само, як голів інших фракцій, які випадково прийшли в кабінет і побачили, що відбувається. Був профільний заступник, був голова управління Віктор Кухаренко, але вони не змогли пояснити, чому ці зміни робляться. Ми подали своє бачення щодо змін, але ніхто їх не бачив і не обговорював».
«Я був присутній на комісії, яка розглядала це питання. Був здивований тим, як намагаються протягнути те, що нікому не треба. Всі практично не знали про те, які зміни внесені до документів. То що ми виносимо на порядок денний?», - сказав міський депутат Михайло Демченко.
«Незрозуміло, чому голова комісії намагається протягнути два проекти рішення. Я дуже хочу попросити міського голову, щоб це рішення відтермінували. Не ознайомлюючись з документами, ми не можемо голосувати», - зазначив депутат міськради Роман Розгачов.
«Я вніс пропозиції депутатів. Ваша справа, підтримувати їх, чи ні», - заявив голова постійної депутатської комісії з питань ЖКГ Володимир Зайченко.

Після годинної перерви міський голова Андрій Райкович надав слово начальнику управління ЖКГ Віктору Кухаренку для роз’яснень.

«Проекти рішення №1636 були розміщені на сайті з 8 грудня. Пропозиції управлінням опрацьовувалися по депутатським зверненням. Депутати можуть навіть з голосу змінювати об’єкти, які включені до програми під час сесії», - сказав Кухаренко.

Врешті-решт депутати підтримали внесення до порядку денного проектів рішення щодо  змін до програми ЖКГ.

image
Переглядiв: 1489