Депутати облради підтримали пенсіонерів-силовиків (ФОТО)

12.02.2018 11:42
image

Депутати обласної ради підтримали проект рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо перерахунку розміру пенсій військовослужбовців та пенсіонерів інших силових структур» під час позачергової сесії сьогодні, 12 лютого, інформує DOZOR.

Так, в рамках прийнятого рішення депутати звернуться з приводу перерахунку пенсій до Верховної Ради.

«Відбулися зустрічі відповідні з питання перерахунку пенсій ветеранам силових структур. Ми обговорили ці питання у Кабінеті Міністрів. Я думаю, що у нас відбудеться конструктивна розмова і ми з вами приймемо відповідне рішення, яке узгодимо у цьому залі», - зазначив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.
«Восени була прийнята пенсійна реформа. Були підняті пенсії тим чи іншим категоріям. Але немає ще закону, який би регулював пенсії пенсіонерів МВС. Була прийнята постанова Кабміну №704 «Про підвищення утримання колишніх працівників силових структур». Але перерахунку пенсій не відбулося і наші пенсіонери - силовики добиваються цього у судах», - повідомив Чорноіваненко.

За словами посадовця, незабаром у Верховній Раді мають прийняти рішення з цього приводу, але не раніше, ніж 27 лютого.  

«Протягом тривалого часу з 2008 року наші пенсії не індексувалися. Раніше пенсіонери мали від 300 до 500 доларів пенсії, а зараз біля 100 доларів. Така політика бездіяльності Кабміну і Верховної Ради щодо сприяння та захисту ветеранів - силовиків і призвела до численних мітингів. 2 лютого у нас був форум, на якому ми підписали резолюцію щодо перерахунку пенсій особам, які звільнені з військової служби. Не можна так відноситися до захисників Вітчизни, їм також не перерахували пенсії, а просто надали премію, яка не йде на військових пенсіонерів, не йде до пенсії. Влада провокує нас, щоб ми виходили та мітингували. На ці гроші пенсіонер не проживе. Не треба нас змушувати йти на радикальні дії», - виступив ветеран МВС В’ячеслав Іванов.

За словами члена спілки ветеранів МВС Миколи Гончара, 7 лютого цього року він виграв позов щодо перерахунку пенсії з січня 2016 року у Кіровському суді. Але пенсійний фонд не поспішає виконувати постанови судів.

«Управління пенсійного фонду щоразу направляє рішення суду першої інстанції до апеляційного суду. Чекають, поки позивач помре, цинізму немає меж», - зазначив Гончар.
«Це наруга над тими, хто носив погони та виконував свої обов’язки перед державою. Мій колишній підлеглий, який має 37 років вислуги, живе у гуртожитку на вулиці Шевченка. Пройдіть, подивіться, як живуть наші захисники України. Була конюшня – тепер там живуть учасники АТО. Ще й вимагають з них гроші за це. 5269 пенсіонерів збройних сил, більше 4 тисяч пенсіонерів МВС. Загальна кількість осіб, яка має право на перерахунок пенсій -11 828 осіб. Якщо до кінця лютого не буде прийняте рішення, то наслідки будуть серйозними. Судді, прокурори отримують пенсії захмарні, а ті, хто воював – занадто малі», - виступив полковник у запасі Віктор Крюков.  

Відтак під час голосування за проект рішення про «Про вжиття невідкладних заходів щодо перерахунку розміру пенсій військовослужбовців та пенсіонерів інших силових структур», проголосувало 47 депутатів.

Нагадаємо, 7 лютого пенсіонери-силовики  вимагали скликання сесії облради. Раніше  в обласному центрі на площі Героїв Майдану мітингували більше сотні пенсіонерів МВС, вимагаючи підвищення пенсій.

image
image
image
image
image
Переглядiв: 2330