Держпродспоживслужба знайшла понад 30 порушень у сфері реклами

18.07.2018 09:33

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області знайшли понад 30 порушень у сфері реклами. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Так, підприємців-порушників оштрафували на 38 тисяч гривень.Фахівці  відділу у сфері реклами дослідили 1143 рекламоносії.Загальна кількість виявлених порушень складає 33, з яких у сфері зовнішньої реклами - 24, у сфері внутрішньої реклами - 8, в друкованих ЗМІ - 1 та 4 порушення, що стосуються реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв. За географією найбільшу кількість порушень законодавства про рекламу зафіксували у Кіровограді.

Основна кількість порушень стосується загальних вимог до реклами й полягає у відсутності відомостей про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару, чим порушується частина 5 статті 8 Закону України «Про рекламу». Також виявлено порушення щодо розміщення реклами алкоголю, чим порушено пункт 2 статті 22 Закону України «Про рекламу».

Переглядiв: 528