Деякі школи Кіровограда можуть закрити

07.12.2017 15:08
image

Кілька шкіл міста в обласному центрі можуть закрити через суттєві порушення. Відповідні позови до суду направило управління ДСНС області, яке під час перевірки виявило недоліки у системах  безпеки навчальних закладів. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив заступник начальника управління ДСНС області із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Шторгін.

Зокрема, через суд вирішуватимуть долю шкіл №4, №18 та дитячого садочка №24.

«Під час перевірки вказаних об’єктів у жовтні було виявлено низку порушень, які можуть становити загрозу здоров’ю та життю людей.  Це порушення щодо забезпечення шляхів евакуації, утримання в належному стані електрообладнання тощо. У зв’язку з цим у листопаді було прийнято рішення звернутися до Кіровоградського окружного адміністративного суду. Це питання обговорювалося з управлінням освіти міськради. Був розроблений план заходів, які треба вжити, щоб усунути вказані порушення», - повідомив Шторгін.

У міському управлінні освіти запевняють, що працюють над виправленням недоліків, проте вирішити всі проблемні питання наразі не в силі.

«Ми не погоджуємося з закриттям закладів. Ті недоліки, на які нам вказали, ми виправили на 70%. Основним порушенням виявилася пожежна безпека, зокрема несправність пожежної сигналізації. Ми працюємо над цим. В наступному році будуть закладені кошти на це обладнання, це питання є досить глобальним і потребує багато коштів. Справа в тому, що МНС не може самостійно закривати школи. На даний час у нас був суд по ДНЗ №24, але клопотання управління ДСНС не задовольнили», - пояснив у коментарі сайту DOZOR  заступник начальника управління освіти міськради Євген Серопян.

За інформацією, судові засідання щодо шкіл №18 та №4 мають відбутися цього або наступного місяця.

Переглядiв: 4262