Діти випустили в небо білих голубів в день свята Благовіщення в Кіровограді (ФОТО, ВІДЕО)

07.04.2017 16:00

imageВ обласному центрі церква Благовіщення Пресвятої Богородиці, яка за три роки існування вже стала духовним і просвітницьким центром для містян, відсвяткувала храмове свято сьогодні, у день Благовіщення, 7 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

Урочистості розпочалися зі святкового богослужіння, у якому взяло участь духовенство міста на чолі з архієпископом Кіровоградським і Новомиргородським Іоасафом.  Після служби  відбувся урочистий хресний хід навколо храму і на Соборній площі.

«Цього дня ми прославляємо найважливішу подію, яка передувала Різдву Христовому - Благовіщення Пресвятої Богородиці. А для нашого міста, названого при заснуванні на честь святої праведної Єлисавети, цей день має особливе значення. Адже, як говорить Святе Євангеліє, відразу після того, як Архангел Гавриїл благовістив Діву Марію про народження нею Месії, вона пішла погостювати в будинок своєї родички - праведної Єлисавети, яка зустріла Богородицю з пророчими словами», - говорить  настоятель Благовіщенського храму Євгеній Назаренко.

Після хресного ходу на подвір’ї храму діти випустили в небо білих голубів у продовження традиції, яка  існувала з давніх часів  -  відпускати на волю птахіву день  Благовіщення. Як відомо, білий голуб, який уособлює добрі звістки і мир,  є символом Святого Духа, а його білосніжні крила - одночасно символом чистоти самої Діви Марії. 

Слід зазначити, що в історії Православної Церкви цей звичай був відроджений в 1995 році, і сьогодні при багатьох храмах православного світу в день свята Благовіщення після богослужіння в небо випускають білих голубів.

Після урочистостей за традицією храмових свят всі парафіяни і гості Благовіщенського храму розділили святкову трапезу.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Переглядiв: 2815