До Кіровограда прибули мощі святих цілителів (ФОТО)

13.06.2018 06:48
image

У рамках Всеукраїнської хресної ходи до обласного центру прибули мощі (нетлінні останки) 10-ти святих цілителів. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, ікони святих з частинками їхніх мощей зустріли в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері духовенство разом з віруючими нашого міста. Після був відслужений молебень з акафістом святим цілителям.

Як повідомили у Кіровоградській єпархії Української Православної Церкви, зокрема, прибули мощі великомученика цілителя Пантелеймона, священномученика Антипи Пергамського, святителя Луки Кримського, святих безсрібників Косьми і Даміана, преподобного Агапіта Печерського, преподобних Даміана й Іпатія Печерських, преподобного Арсенія Каппадокійського, священномученика Іраклідія Кіпрського.

Графік перебування святинь в храмах нашого міста:

– З 12 червня (з 15:00) по 13 червня (до 10:00) - Кафедральний собор Різдва Божої Матері

– З 13 червня (з 15:30) по 14 червня (до 10:00) - Спасо-Преображенський Кафедральний собор

– З 14 червня (з 15:30) по 15 червня (до 10:00) - Свято-Єлисаветинський монастир

– З 15 червня (з 15:30) по 16 червня (до 15:00) - храм ікони Божої Матері «Всецариця»

– З 16 червня (з 15:30) по 17 червня (до 13:00) - храм Благовіщення Пресвятої Богородиці

За словами прес-секретаря Кіровоградської єпархії УПЦ Іаонна Ганчина, у християнському розумінні цілитель - це особистість, яка зцілює, позбавляє від хвороб чудесним чином, за допомогою благодаті Божої.

«Ці люди володіли незвичайним лікарським мистецтвом, яке не піддавалося поясненню з точки зору формальної логіки. Дару зцілення, який вони отримували від Господа, передували праведне життя, подвиги посту і молитви, багаторічна внутрішня робота над собою, повне відкидання вигоди і людської слави. Завершенням їх земного шляху часто ставала мученицька смерть за сповідання віри в Того, Чиєю благодатною допомогою вони зціляли хворих. А святі лікарі-безсрібники безоплатно лікували хвороби людей, намагаючись в той же час виправити їх моральність і наставити на вірний шлях», - зазначає Іоанн Ганчин.
image
image
image

Фото надані єпархією

Переглядiв: 2020