Другий Спас: Кіровоградці освячують новий врожай яблук (ФОТО)

19.08.2018 10:31
image

У православних храмах обласного центру містяни освячують новий врожай яблук та винограду  сьогодні, 19 серпня, у свято Преображення Господнього. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, священики наразі звершують  освячення плодів нового врожаю, яке традиційно здійснюється на свято Преображення Господнього і є діяльним виявленням подяки Богу за щедрий врожай.

За інформацією, освячення плодів  триватиме  на подвір’ях храмів до 19:00.

«Преображення Господнє – це одне з 12 великих свят, пов’язане з подією, коли Ісус Христос взяв трьох своїх улюблених учнів та піднявся з ними на гору Фавор і там перед ними преобразився. Тобто Його лице осяялося, як сонце, а одежі стали білими, немов сніг. Ця подія була напередодні страждань Христових. Для того, щоб підтримати  учнів, Ісус показав Свою сутність, божество перед стражданнями», - розповів  прес-секретар Кіровоградської єпархії УПЦ Іоанн Ганчин.

Довідково:

Преображення Господнє – описане в Євангеліях таємниче преображення, явлення Божественної величі й слави Христа на горі Фавор . Також християнське свято (в українській народній традиції – Яблучний Спас або Другий Спас), що відзначається на спомин про цю подію у житті Ісуса Христа 19 серпня.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1119