Дворцова заграла мелодіями: Кіровоградцям презентували вуличне піаніно (ФОТО, ВІДЕО)

14.09.2018 17:20
image

В обласному центрі на вулиці Дворцовій відбулася презентація проекту «Вуличне піаніно», втіленого в життя за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова сьогодні, 14 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, відкриття проекту, автором якого є студент Олександр Сорочан, розпочалося з сучасних мелодій та пісень у виконанні студентів мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету. Гості заходу із задоволенням слухали і романтичні, і драйвові композиції.

«Це вже стало традицією - до Дня міста презентувати креативні проекти, які реалізувала талановита молодь за гранти нашого Культурно-мистецького фонду «Перспектива». Тепер, завдяки проекту «Вуличне піаніно», наша красива, унікальна вулиця Дворцова стане ще й музичною. Доторкнутися до мистецтва і зіграти улюблені мелодії або твори зможуть усі бажаючі,» - говорить громадський діяч, засновник Фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.
«Такий проект є дуже популярним для різних країн Європи, тому що люди вільно можуть приходити та грати на інструменті все, що забажають. Я думаю, що наше місто не має стати виключенням.  Коли автор проекту Олександр Сорочан висунув таку ідею під час конкурсу грантів, то усі члени журі одноголосно підтримали цей проект. Ми також продумали й умови збереження цього інструменту – домовилися з людьми, які будуть налаштовувати інструмент регулярно, щоб мелодії, виконані на ньому, ідеально звучали. Ми сподіваємося, що жителям міста сподобається цей арт-об’єкт», - зазначає виконавчий директор Фонду Олександра Ткаченко.
image

За її словами, під час реалізації проекту «Вуличне піаніно» урахували й умови збереження цілісності інструменту, зокрема, від дощу його захищатиме спеціально пошитий водонепроникний чохол, який щоночі, а також під час негоди надягатимуть працівники одного з кафе, розташованого поряд з арт-об’єктом. 

image
image
image
image
«Це дуже чудово, що у нашому місті з’явився ще один арт-об’єкт. У людей тепер з’явилася можливість, йдучи Дворцовою, зупинитися і доторкнутися до клавіш. До того ж ті, хто вміють грати на інструменті, можуть це зробити ось так просто і несподівано. Прекрасна музика має звучати на цій вулиці. Я вважаю, що і для молоді, і для дорослих цей проект буде корисним, адже музика робить людину добрішою. І піаніно на вулиці, і музика виконана на ньому будуть приносити посмішки людям. Дуже хотілося б, щоб цей проект існував якомога довше», - поділився враженнями з медіапорталом DOZOR народний артист України, соліст обласної філармонії Сергій Дьомін.
image
image

Під час презентації проекту гості заходу заслуховувалися мелодіями, виконаними на піаніно. Деякі пари – танцювали.

image
image
image
image
«Я думаю, що ідея встановлення вуличного піаніно – це найкраще, що можна зробити. Вже уявляю, як тут, на пішохідній вулиці звучатиме жива музика. Сьогодні я прийшов послухати своїх друзів, які, як і я, є студентами мистецького факультету, і сам планую тут грати.  Зараз, звісно, молодь слухає сучасну музику, але кожен зможе виконувати тут що душа забажає, і налаштовувати місто на хвилю мистецтва. Дуже радує те, що і в нашому місті, як у європейських, оживе саме музичне мистецтво», - поділився враженнями студент мистецького факультету педуніверситету Руслан Соколов.

Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному художньому музеї експертна рада визначила переможців серед проектів,поданих на конкурс грантів від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова.

image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 3252