Екіпажі змагань «Зіркове ралі» відвідали Кіровоград (ФОТО)

13.07.2018 08:00
imageКіровоград відвідали учасники змагань ретровтомобілів «Зіркове ралі» сьогодні, 13 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.
Так, близько 10 учасників змагань з Харкова та Кіровограда зупинилися на 30 хвилин на площі перед міською радою для того, щоб перепочити та поспілкуватися з організаторами змагань та містянами.
«Думаю, найголовніше те, що ми за допомогою ЗМІ зламали стереотип, який виник у жителів міста, що ралі – це показ старих автомобілів. Питання в тому, що авторалі - це спорт, який має свої правила.  Люди за кермом автомобілів, яким більше, ніж 30 років, долають велику відстань за вказаний час за вказаним маршрутом. Це говорить про те, що змагання складні. Також ми відновлюємо історичну справедливість. У 1913 році перше ралі проходило через Єлисаветград. 26 екіпажів жили на території юнкерського училища, а оргкомітет розміщувався у готелі на вулиці Дворцовій. Зараз спортсмени змагаються серйозно, це складний марафон і до фінішу дістаються лише декілька екіпажів з кількох сотень», - зазначив у коментарі медіапорталу DOZOR співорганізатор змагань, власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов.
image
image
image

Під час змагань гості заходу мали змогу сфотографуватися з автомобілями, а також поспілкуватися з учасниками ралі.

«Я беру участь у ралі вперше, а взагалі в Україні захід проводиться вже втретє. Цього року наважився. Маю автомобіль ГАЗ 21 1962 року випуску.  Автомобіль служить мені досі вірно попри те, що йому багато років. Харків – місто-мільойнник , там купа автомобілів, але моя машина без уваги ніколи не залишається. Головне, що ми хочемо донести участю у ралі – берегти автомобілі, показувати ці ретро-машини, адже це - історія», - говорить учасник ралі Петро Заварін.
image
image

За словами харків’янина Юзефа Броневського, ралі-це не лише змагання, а ще й приємні зустрічі з друзями, які проживають у різних містах України.

«Вдруге беру участь у заході. Кожного року в нас змінюється маршрут, два роки тому маршрут проходив не через ваше місто, а через Мелітополь ,а от зараз через Кропивницький.  У вас дуже гарне місто, востаннє я був у ньому понад 20 років тому, є друзі тут. Моя машина – Татра 613. Це чеська машина, її особливість у тому, що двигун знаходиться ззаду, повітряного охолодження, дуже потужна. Цей автомобіль – представницького класу. До Радянського Союзу потрапила дуже обмежена кількість таких автомобілів, на них їздили міністри. Рідкісне авто, вручну за рік робили лише 500 екземплярів. Автомобіль був розібраний повністю, а потім зібраний та відреставрований», - розповів учасник змагань.
«Усі учасники ралі – представники різних професій, але нас об’єднує прагнення до змагань. Ралі – це перевірка людей та машин на витривалість. Дуже нелегко просидіти за кермом таких автомобілів 7 годин і їздити по нашим дорогам. Але ралі – це ще й спілкування та зустрічі з друзями. У Полтаві я зустрівся зі своїм товаришем, сьогодні у вашому місті побачив свого хуторянського друга, у Миколаєві ще з друзями побачуся. Це відволікає від телевізійних буднів, там лише негатив, а нам потрібен позитив і ми його отримуємо», - стверджує Броневський.

Наразі екіпажі вирушили з міста. Загальний фініш учасників запланований 14 липня в Одесі.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1742