Екс-губернатор Кіровоградщини презентував осередок нової політичної партії

06.06.2018 11:09
image

В обласному центрі на вулиці Дворцовій відбулося відкриття обласного осередку політичної партії «Основа», засновником та головою партії якої є екс-очільник Кіровоградщини, політик Андрій Ніколаєнко сьогодні, 6 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Оскільки я довгий час працював тут, на Кіровоградщині, мені  місто Кропивницький дуже близьке, і проблеми цього регіону я знаю краще, ніж інші. Я хочу повернутися до ідеї в рамках реалізації програми «Центральний регіон». Мабуть, ця назва зараз не така популярна, але в 2010 році ми чітко знали, що будемо робити найближчі п’ять років. Фактично була програма розвитку регіону. Зараз ми, національна партія, робимо фактично програму розвитку усієї держави, стрімкого розвитку. Але при цьому у програмі має бути однозначно кластер і про Кіровоградську область, і про Кропивницький», - зазначив у коментарі медіапорталу DOZOR очільник партії.

За словами Ніколаєнка, основними причинами його повернення до політики є необхідність змінювати країну.

«На превеликий жаль, в Україні, якщо ти хочеш розвиватися та бути активним, то потрібно займатися політикою. В інакшому випадку політика почне займатися тобою, вона занадто втручається в життя кожного українця. Ті умови життя українців, які є сьогодні, вимушують людей їхати за кордон. Я цього не хочу. І хочу, щоб мої діти жити та працювали тут, пишалися країною, паспортом цієї країни і могли реалізуватися в ній», - стверджує Ніколаєнко.

Голова партії стверджує, що ресурсами, на які багата Кіровоградщина, варто використовувати для збагачення її жителів та країни в цілому.

«Кіровоградщина багата на ресурси не лише аграрні, а й природні і має індустріальний потенціал. Тому я хочу все ж, щоб країна була по-справжньому енергетично незалежною, і щоб завод з переробки ядерного палива був збудований. З іншого боку я прагну, щоб ми стали не просто регіоном з вирощення сільгосппродукції, а й її переробки. Кіровоградщина має потужний потенціал з виробництва сонячної енергії і частина проектів діють, але їх має бути ще більше. Переконаний, що Кіровоградщина – це центр України, і вона має бути інфраструктурно більше зв’язана з іншими регіонами. Треба, щоб тут функціонували повноцінно потяги «Інтерсіті», наприклад. Тобто, ідеї, які фактично я закладав і хотів реалізувати свого часу, ми будемо намагатися реалізувати зараз», - додає Андрій Ніколаєнко.

За словами політика, наразі обласні осередки «Основи» діють у низці міст країни, зокрема, Миколаєві, Маріуполі, Полтаві, Тернополі, Сумах, Запоріжжі, Херсоні, Житомирі та Київській області. Осередок у Кіровоградській області лише розпочинає свою розбудову. За інформацію, його очолила екс- д иректор  Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Людмила Салоїд.  

Фото: 1news.com.ua

Переглядiв: 2846