Епідемія кору: фахівці радять кіровоградцям вчасно вакцинувати дітей

20.06.2017 13:38
image

На сьогодні більше 700 випадків захворювання на кір зафіксовані на території 15 областей України. Фахівці Кіровоградського обласного лабораторного центру радять жителям Кіровограда вчасно проводити вакцинацію дітей, оскільки це є найефективнішим способом убезпечитися від хвороби.  Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила заступник директора Кіровоградського обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

«На території нашої області з початку року було зареєстровано два випадки захворюваності на кір, один з них – в обласному центрі, випадок привізний. Так, минулого місяця дитина перебувала у місті Яремче, контактувала з хворим і, приїхавши додому, захворіла. Обидва випадки були вчасно зафіксовані та локалізовані. Розповсюджень хвороби наразі немає. Зараз в обласному центрі ситуація по даному захворюванню поки спокійна, нових спалахів не фіксуємо», - повідомила Надія Оперчук.

За словами фахівця, найдієвішим способом захиститися від хвороби є вакцинація, яка, як відомо, планово проводиться у дитячому віці.

«Вакцинація проти кору є обов’язковою. Ми рекомендуємо проводити її двічі. Перше щеплення проводиться у віці один рік, а ревакцинація робиться дітям, які досягли 6-річного віку. Ми радимо батькам звернутися до дільничного лікаря і дізнатися вакцинальний статус своїх дітей. Вакцина в Кіровоградській області є в наявності, не слід чекати епідемії, треба вчасно вакцинуватися», - додала Оперчук.

Фото 24doctor.info

Переглядiв: 1165