Ескізи пам'ятника для головної площі Кіровограда порівняли з могильними плитами та продовжили конкурс

16.11.2017 13:45
image

У Кіровограді продовжать конкурс на найкращий ескіз пам'ятника для головної площі міста. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Грабенко на засіданні конкурсної комісії сьогодні,  16 листопада,  інформує DOZOR.

Так,  члени журі розглянули чотири пропозиції, які були оприлюднені ще влітку, та висловили свою думку щодо поданих варіантів пам'ятника. Більшість присутніх зійшлися на тому,  що запропоновані проекти не відповідають ідеї майбутнього пам’ятника та естетично не привабливі.

"Мені не подобається вкрай композиційне розміщення посеред площі. Цю площу хочеться бачити сучасною, європейською. Перемога була не заради скорботи,  а заради добра. Я не буду голосувати за ці варіанти. Тому що вважаю, що це не те,  що хотіли б бачити жителі. І архітектурна, і скульптурна складова можуть бути набагато кращими", - висловилася начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова.
"Ми говоримо за площу майдану,  а деякі пропозиції нагадують пам'ятники на кладовищі. Треба продовжити конкурс, тому що запропоновані варіанти не влаштовують", - сказав активіст майдану Ігор Козуб.
"Жоден з проектів не відповідає ні критеріям професіональності,  ні функціональності,  ні естетики. На мою думку, ми маємо визнати, що конкурс не  склався і провести другий тур. До речі, щоб до участі у конкурсі долучилося багато архітекторів, треба збільшити преміювання. Можливо,  мінімум 50 000 гривень за перше місце, і у нас буде різноманіття. Тому що я показував цей конкурс архітекторам різних міст і вони не хочуть братися,  тому що занадто малий призовий фонд", - сказав член спілки художників України Андрій Хворост.

Підсумував обговорення заступник  міського голови Олександр Грабенко.

"Ми вважаємо,  що конкурс відбувся. Переможця у нас немає. Найближчим часом обговоримо вимоги та оголосимо продовження конкурсу", - зазначив посадовець.

Нагадаємо, 24 липня управління містобудування та архітектури Кіровоградської міськради оприлюднило проекти пам’ятного знака Героям Майдану, який буде встановлено на центральній площі.  Варіанти пам’ятного знаку  приголомшили жителів міста.

Читайте також:

Що необхідно встановити на головній площі Кіровограда (ВІДЕО).

image
Переглядiв: 2369