Євгеній Назаренко отримав почесну відзнаку за опікування військовими на передовій

23.10.2017 09:42
image

У столиці голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Августин вручив кіровоградським священнослужителям та волонтерам, які відзначилися своїми заслугами у духовному та соціальному служінні на передовій,  почесні нагороди – відзнаки «Віра, мужність, честь» ІІ ступеня, а також почесні грамоти, інформує DOZOR.

«Сьогодні країна переживає складні часи, благодійників стало менше, тому ми намагаємося служити ближнім тим коштом, що маємо. Віруючі люди несуть у церкву останнє, так і сьогодні Церква збирає допомогу», – сказав голова військового відділу УПЦ.

Серед капеланів УПЦ,  які протягом 3-х років опікувалися військовими у зоні бойових дій, почесною відзнакою було нагороджено протоієрея Євгенія Назаренка, настоятеля Благовіщенського храму м.Кіровограда, голову єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

За словами о. Євгенія  ця нагорода є відзнакою для всього військового відділу і для Благовіщенського храму, адже кошти на допомогу військовослужбовцям в зоні АТО, ліки та продукти  жертвують прихожани.

Серед волонтерів, які отримали почесну відзнаку УПЦ, були психологи, які надають допомогу військовим, артисти, які виступають на передовій, а також волонтери, які опікуються станом здоров’я жителів прифронтових територій.

Переглядiв: 3509