Фоторепортаж із мітингу, що пройшов після відновлення подачі газу

16.03.2018 09:31
image

Біля офісу ВАТ "Кіровоградгаз" знову відбувся мітинг, попри те, що вчора було відновлено подачу газу до відключених за борги котелень "Кіровоградтепло". Про це повідомляє DOZOR.

Цього разу організаторам вдалося зібрати значно більше людей, ніж учора. Прийшло вже не кілька десятків, а кілька сотень жителів, серед яких було чимало представників бюджетних організацій.

Із доволі брутальних закликів  під час мітингу та у соцмережах слідує,  що керівника «Кіровоградгазу» таким чином «хотіли провчити». Зокрема, серед закликів: "потрібно виносити цього козла вперед копитами, щоб у нього з'явився умовний рефлекс ".

Громадський активіст  Микола Гречуха повідомив, що мета зібрання -  упередити імовірні відключення газу. Його та інших організаторів дуже роздратував відвертий виступ голови правління "Кіровоградгаз" на обласному суспільному телебаченні.

"Смотрящі нам тут не потрібні", - заявив депутат міськради Олег Краснокутський.

Як і під час минулих мітингів, організатори намагалися проникнути у зачинене приміщення "Кіровоградгазу". Традиційно вони звинуватили представників поліції за відсутність сприяння їм у цьому.

"Є пропозиція звернутися до гендиректора НАК "Нафтогаз України", аби пана Гладкого, як людини, що паплюжить звання посадової особи державної установи, негайно відправити у відставку. 29 березня на сесії міськради ми будемо також вимагати звіту правоохоронців, чому вони сприяли цьому безладу, який ви всі бачили", - заявив Краснокутський.       

Мета продемонструвати масове обурення громадськості була досягнута й учасникам мітингу дали команду розходитись, адже бюджетники мали  повернутися на свої робочі місця.

У свою чергу голова правління ВАТ "Кіровоградгаз" Олександр Гладкий під час вечірнього телеефіру на обласному суспільному телебаченні заявив, що газова проблема в Кіровограді сталася через неспроможність міського голови Андрія Райковича та заступника Олександра Мосіна вести житлово-комунальне господарство міста. 

Відео трасляції акції від медіапорталу DOZOR можна переглянути за даним посиланням.

Як повідомляв DOZOR, цього тижня загострився конфлікт між міською владою та «Кіровоградгазом». Підприємство вимагає сплатити кошти за надані послуги. Натомість міська влада вимагає "стати на бік громади", продовжуючи постачати газ без погашення боргів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image

Читайте також:

Акція протесту чи клоунада? Продовження газового конфлікту у Кіровограді (ФОТО)

Пікет із шинами: Оголошена мобілізація населення міста щодо припинення свавілля газівників (ФОТО)

Переглядiв: 2169