Галерея «Єлисаветград» «будує» фотоміст

09.04.2018 07:26
image

 На запрошення галереї «Єлисаветград»  обласний центр відвідають керівники фотоклубів «Рига» (Латвія) Ейжен Фрейману і «Нарва» (Естонія) Валерій Болтушін. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у галереї.

За інформацією, планується проведення зустрічі з фотографами, обмін досвідом, а також у рамках  проекту «Фотоміст» 20 квітня в галереї відкриється широкомасштабна фотовиставка фотоклубів «Нарва» і «Рига», на якій буде представлено  близько 120 фотографій більше 50 учасників фотоклубів.

«Проведення даної виставки буде сприяти розвитку творчих зв'язків фотографів України та відомих фотоклубів Прибалтики, налагодженню дружніх культурних зв'язків між нашими країнами і народами», - зазначає власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов.

Дату і час проведення заходів організатори повідомлять згодом.

Довідково:

Латвійський фотоклуб «Рига» був заснований в 1962 році студентами факультету фотожурналістики Народного університету Риги. Першим керівником був кінооператор Вілніс Фолкманіс. Фотоклуб «Рига» брав участь у виставках на всіх континентах Землі, в тому числі в Антарктиді. З 1995 року президентом фотоклубу є Ейжен Фрейману.

Фотоклуб «Нарва» (Естонія) починає свою історію з осені 1979 року. Спочатку це був фотогурток, очолюваний Іриною Ківімяе, відомим фотомайстром і фотожурналістом. Але особливий підйом стався в 1995 році, коли фотоклуб почав проводити щорічний фотофестиваль «Нарвська осінь», що має міжнародний статус. Тісні зв'язки склалися у фотоклубу з фотографами Латвії, України, Швеції, Фінляндії, Англії. 

image
image

Фото надані галереєю

Переглядiв: 842