Головний медик області розповів про медичні округи, на які поділили Кіровоградщину

17.07.2017 14:54
image

Кабмін затвердив перелік та склад госпітальних округів на Кіровоградщині. Відповідне розпорядження затвердили 12 липня. Про мету та функції медичних закладів, які включені в госпітальні округи, розповів у коментарі сайту DOZOR керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

За інформацією, Кіровоградська область матиме 3 медичні округи. Зокрема,  Західний госпітальний округ, де всі заклади охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню розміщені на території Маловисківського, Новоукраїнського, Гайворонського, Добровеличківського, Голованівського, Новоархангельського, Благовіщенського, Вільшанського районів, Кропивницький  госпітальний округ – заклади, розміщені на території обласного центру, Знам’янки, Кіровоградського, Долинського, Новомиргородського, Олександрівського, Бобринецького, Знам’янського, Новгородківського, Компаніївського, Устинівського районів та  Олександрійський госпітальний округ – заклади, розміщені на території м. Олександрії, м. Світловодська, Олександрійського, Петрівського, Онуфріївського, Світловодського районів.

«Є постанова Кабміну, яка зобов’язує надати погодження Кабміну перелік попередніх планів на госпітальні округи. Там є відповідна методика розрахунку, що кожен госпітальний округ має охоплювати десь 200 тисяч осіб та бути в радіусі 60 кілометрів. Крім цього, до нього можна доїхати не більше, ніж за годину», - повідомив Рибальченко
«Госпітальні округи мають на собі мету наближення до пацієнтів. Щоб вони мали змогу отримати медичну допомогу не тільки в обласних закладах, а на місцях. Тобто, якщо людина знаходиться далеко від обласного центру, то має бути якась лікарня, де їй нададуть весь перелік медичних послуг. В подальшому в госпітальних округах госпітальні ради визначатимуть та затверджуватимуть функції медичних закладів на території округів», - додав посадовець.
Переглядiв: 1917