Головний тренер збірної країни з бейсболу розповів про підготовку до чемпіонату Європи

18.07.2018 11:23
image

Тренування збірної України з бейсболу, який стартує наступного тижня, проходять у посиленому режимі. Про це під час прес-конференції повідомив головний тренер збірної України з бейсболу Олег Бойко сьогодні, 18 липня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, збірна України представлена потужним складом гравців з Кіровограда. Вперше за свою історію Україна та Кіровоград прийматиме чемпіонат Європи з бейсболу серед національних збірних у групі С.

«Ми зібрали найсильніших спортсменів і тренуємося як чемпіони, щоб бути чемпіонами. Багато десятиліть ми отримували перемоги в інших країнах, але українські глядачі ніколи не бачили наших гравців. Тому вперше для українських глядачів, які приїдуть на чемпіонат до Кропивницького, буде змога побачити гру наших гравців. Після чемпіонату 29 липня у нас залишиться досвід проведення таких турнірів, якийсь ремонт на стадіоні, його не було багато років. Повірте, проводити тренування Національної збірної під час ремонту це як проводити весілля під час ремонту. Я чув від керівництва області, що зроблений проект щодо реконструкції стадіону», - розповів тренер збірної України з бейсболу Олег Бойко.  

За словами Бойка, суперниками збірної України будуть збірні з Естонії, Грузії, Угорщини та Румунії.

image

За інформацією начальника управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА Уляни Соколенко, на ремонт стадіону виділили близько мільйона гривень з обласного бюджету без врахування закупівлі інвентаря. Втім, навіть після ремонту стадіон не матиме вигляд європейського.

«Якщо казати про Європу, то, мабуть, потрібна певна сертифікація та умови для будівництва. Оскільки стадіон уже існуючий, ми на сьогодні зробили там лише косметичний ремонт, поліпшили умови, але  про сертифікацію мова не йде. Якщо б будівництво стадіону розпочиналося з фундаменту, то, можливо, це проектування відбувалося до європейського стандарту», - зазначила Соколенко.
image

Організатори змагань запрошують усіх бажаючих відвідати чемпіонат та вболівати за свою збірну. Вхід на стадіон безкоштовний. Турнір розпочнеться у понеділок, 23 липня і триватиме до п’ятниці. Матчі проводитимуться об 11:00 та 16:00. Вже у суботу, 28 липня, відбудеться фінал чемпіонату, під час якого команди, що посіли перше та друге місце змагатимуться за єдину путівку до дивізіону (B).

 

 

Переглядiв: 1369