Хакатон NASA Space Apps Challenge стартував у Кіровограді (ФОТО)

19.10.2018 14:03
image

В обласному центрі в приміщенні льотної академії стартував Всесвітній хакатон NASA Space Apps Challenge сьогодні, 19 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до участі у заході долучилася низка команд професіональних програмістів, а також любителів з багатьох областей країни. Хакатон такого рівня проводиться вже втретє. Його організаторами традиційно є Кластер «ІТ-Альянс 4.0» та льотна академія НАУ.

«Багато команд з нашої області – Олександрії, Малої Виски. Також з Кропивницького буде кілька команд. Цей хакатон є одним з найпотужніших в галузі наукових конкурсів, ми з задоволенням долучаємо до нього молодь, оскільки він пов'язаний з планетою Земля, космосом, біосферою. Протягом двох діб команди будуть створювати свій продукт на ту тематику, яку вони оберуть. У нас дуже талановита молодь, завдяки таким конкурсам вони мають можливості розвиватися професійно в інших країнах. Я пишаюся, що ми організували цей захід перші в Україні, що це зробила саме льотна академія, а не навчальні заклади, які спеціалізуються на вивченні IT-технологій, а також нашою талановитою молоддю», - розповів начальник льотної академії Сергій Неділько.
image
image
image
image

Тематика цьогорічного хакатону - «Earth and Space» (Земля та Космос). За словами координатора заходу Владислава Єршова, учасники отримають декілька варіантів тем, пов’язаних з космічним простором і наземними проблемами – георозвідки, аерозйомки, темою віртуального планетарію, дослідженнями космічних тіл та простору.

«Головною умовою та «фішкою» конкретно цього хакатону є використання даних NASA, які знаходяться у вільному доступі у вигляді графіків та таблиць для вирішення глобальних проблем цивілізації. Такі дані можна використовувати для програмного продукту, який потім буде використовувати на місцях для вирішення тих, чи інших питань», - пояснює Владислав Єршов.
image
image
image
image
«Ми представляємо Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Ми беремо участь у хакатоні у зв’язку із запрошенням льотної академії. Для нас це вперше і поки що ми не знаємо, чи створимо свою команду. Ми займаємося любительським програмуванням, але нам цікаво все, що стосується науки. Все, що буде створене на цьому хакатоні може бути використаним в пожежно-рятувальних підрозділах для полегшення нашої роботи», - говорить учасник заходу Олег Мірошник.

Хакатон триватиме протягом двох днів. У неділю, 21 жовтня, відбудеться презентація результатів та проектів. Початок о 15:00.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1303