Інформацію про закопані контейнери на вулиці Аджамській металістам «злили» - спецінспекція

18.07.2017 07:28
image

Пошуковцям металу, які розкопали контейнери з радіоактивними відходами на вулиці Аджамській, імовірно, показали їх місцезнаходження. Про це під час прес-конференції повідомив керівник спецінспекції Андрій Максюта сьогодні, 18 липня, інформує DOZOR.

«Спецінспекція міської ради очолювала рейдову групу. Ми відреагували на сигнал. Через 15 хвилин я був на місці. Нам повідомили, що невідомі люди за допомогою екскаватора в четвер, 13 липня, розкопують ту земельну ділянку, яку міська рада виділила КП «Ритуальна служба» під кладовище в районі вул.Аджамської. Ми виїхали туди і побачили там екскаватор, і невідомі вже розкопали ділянку на площі десь 3 сотки і викопують метал. Там вже лежали гори металу. Як повідомили нам, у середу, 12 липня, ці ж невідомі вже вивезли машину МАН, наповнену металом. Ми затримали винних, склали адмінпротокол. Поліція, виїхала туди після того, як я опублікував інформацію у соцмережах та звернувся до ЗМІ. Туди приїхала патрульна поліція, викликала слідчо-оперативну групу. Хочу зауважити, що поліція туди виїздила і в середу, 12 липня.  Покрутилася, покрутилася та поїхала. А вантажний автомобіль МАН поїхав, наповнений металом», - повідомив Максюта.
«На даний момент даний екскаватор затриманий і знаходиться на Лелеківці. Порушена справа, я не знаю, кримінальна, чи адміністративна. Проводяться слідчі дії. І, безперечно, що хтось завів металістів туди. Не кожна людина, не кожен, хто має відношення до техніки, знає про цей метал. Відшукати його навіть металошукачем є проблематично. Хтось надав їм інформацію», - додав чиновник.

За словами Максюти, особа, яка є власником даного екскаватору, відома.

«Є людина ,яка привозила їм інструменти, яка виконувала функції бригадира. Це людина 1971 року прізвище на букву Ж», - повідомив чиновник, додавши, що наразі триває слідство.

Тим часом Кіровоградська міська рада почала вирішувати проблему, яка виникла ще минулого четверга, листами до фахівців Києва і Дніпра, направленими у понеділок.

Нагадаємо, у Кіровограді в районі Аджамського шосе невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий метал.

 

Переглядiв: 1644