Із церкви на Кіровоградщині викрали древні святині (ФОТО)

28.02.2018 09:03
imageУ селі Клинове Голованівского району невідомі обікрали храм Різдва Пресвятої Богородиці. Про це сайту DOZOR повідомили у Кіровоградській єпархії Української Православної Церкви.

За інформацією, подія сталася вночі. Крадії, зірвавши замки, завіси і вибивши двері, проникли до храму та викрали церковне майно.

«Злодії винесли із храму дві місцеві древні святині: ікону святого великомученика Пантелеймона та ікону Пресвятої Богородиці, які являли собою неабияку цінність для жителів села, адже були привезені зі святої Гори Афон, а їх вік сягає до трьохсот років. Також вандали пошкодили і вівтарну частину храму: чаша з євхаристичного набору лежала на підлозі, а напрестольне Євангеліє було зрушено з місця», - зазначили у єпархії.
«За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 3. ст. 185 «Крадіжка»», - повідомила у коментарі сайту DOZOR речник поліції області Віталіна Бевзенко.

Натомість у єпархії констатують, що минулого року жодне з 19 пограбувань і осквернень храмів в Україні не було розкрито і винуватці не понесли покарання.

image
image
image

Фото Кіровоградської єпархії

Переглядiв: 1999