Кілька кіровоградських шкіл отримають нових директорів

09.01.2018 08:33
image
До шкіл обласного центру обиратимуть директорів на конкурсних умовах. Відповідний проект рішення розміщений на сайті міської ради, інформує DOZOR. 
 
Згідно з проектом рішення, керівників шкіл планується обирати на 6 років. Для тих, хто вперше призначений на посаду, строк перебування складатиме 2 роки. Підставою для проведення конкурсного відбору є наказ управління освіти. Також у проекті повідомляється, що до складу конкурсної комісії увійдуть посадовці з міського управління освіти, представники трудового колективу, громадського об’єднання батьків, депутати міської ради за згодою та представники міської організації профспілки працівників освіти та науки. 
 
Як повідомила у коментарі сайту DOZOR начальник міського управління освіти Лариса Костенко, наразі директорів потребують три школи міста. 
 
«Я думаю, що даний проект рішення приймуть на сесії міської ради наприкінці січня. Був прийнятий закон про освіту. У нас є вільні вакансії, і за законом, передбачається конкурсний відбір. Через те, що типового порядку проведення конкурсу ще немає, то проект рішення, де є тимчасовий порядок, прийметься на сесії. Після підтримання сесією цей порядок ми оголосимо конкурс і будемо проводити процедуру на вакантні посади», - розповіла Костенко. 
«Без директора є НВО №18, там звільнений керівник, школа №22, оскільки керівник пішов на пенсію, також у директора школи №30 завершився контракт», - додала посадовець.
Переглядiв: 2946