Кіровоград може залишитися без води через відсутність хлору

19.07.2018 11:43
image

Запасів хлору, яке ОКВП «Дніпро-Кіровоград» використовує для знезараження питної води,вистачить до 23 липня. Без знезараження водопостачальні підприємства не мають права подавати воду споживачам. Про те, як водоканал планує вирішувати проблему у коментарі медіапорталу DOZOR розповів заступник генерального директора з технічних питань підприємства Микола Романюк.

«Загроза місту залишитися без води через відсутність хлору є,така загроза є по всій Україні. Поки нам надають хлор наші постачальники, все йде за планом. Справа в тому, що єдиний в Україні постачальник хлору «Дніпроазот» зупинився. Зараз йдуть поставки з-за кордону, зокрема, з Румунії. До нас він вже надходить. До понеділка запасів у нас точно вистачить, але фірма, яка купує хлор закордоном, обіцяють привезти ще. Ці постачальники виграли тендер, зараз проводяться необхідні процедури у сфері закупівель», - розповів посадовець.

За словами Романюка, з даного питання було проведене засідання комісії з надзвичайних ситуацій. У разі припинення поставок хлору підприємство «Дніпро-Кіровоград» зобов’язане повідомити про ситуацію споживачам.

Згідно з даними ЗМІ, «Дніпроазот» є єдиним виробником рідкого хлору і від нього залежать всі українські водоканали. Зараз підприємство повністю зупинило роботу. Раніше «Дніпроазот» отримував від «Укрнафти» газ за цінами, значно нижчими від ринкових.

Однак коли «Укрнафта» перейшла на відкриті тендери, ситуація змінилася і керівництво підприємства  зажадало знизити ціни на газ або ж зупинити підприємство. «Дніпроазот» закрився всередині червня, незважаючи на виграні тендери і підписані контракти.

Переглядiв: 8581