Кіровоградська активістка прив’язала себе до дерева, щоб його «не знищив Райкович» (ФОТОФАКТ)

10.05.2017 08:24
image

У обласному центрі біля пологового будинку екозахисниця та громадський інспектор спецінспекції міста Надія Паливода прив’язала себе до дерева, яке хочуть знищити. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила кореспондент каналу «1+1» Олена Шворак, інформує DOZOR.

«Надія - таке правильне ім'я. Приковала себе до дерева, яке прирік наш самопризначений мер», - повідомила Шворак.

За інформацією активістів, впродовж минулих вихідних за вказівки міського голови було знищено понад 10 дерев біля пологового будинку. Наразі на території залишилося тільки чотири дерева.

«Ми перешкоджаємо працівникам комунального підприємства спилювати дерева. На даний момент їхня "вишка" від’їхала, але їхні працівники лишися і чекають, коли ми відійдемо», - зазначає Надія Паливода.

«Чотирнадцять дерев вирізали за вихідні, були свята, а вони у цей час пиляли. І з них аварійних, які дійсно підлягають знесенню, було всього три. Інші дерева були абсолютно здорові. На деяких з них були сухі гілочки, але це не причина для видалення. Черешні спиляли у самому цвіту, від молодої здорової липи  лишився пеньок чистий, як дзеркало. Для чого їх пиляти, ми як громада не розуміємо. Це навіть не територія полового будинку, це територія громади за межами забору», - обурюється громадський інспектор.
«Є акт на знесення, який був наданий. Проводить там роботи КП «Єлисавета». Надає акт обстеження міська екологія. Ми лише виконавці. Там мають знести 14 чи 15 штук. Роботи без акту обстеження не проводяться зі знесення дерев. Є дозвіл. А хто звертався до екології про надання акту, невідомо», - зазначила у коментарі сайту DOZOR головний спеціаліст відділу благоустрою управління ЖКГ міськради  Тетяна Криворучко.
«Це заміна. Будуть висадженні нові. Коли будуть висадженні нові дерева, точно не можу сказати. Кошти передбаченні для цього. Скільки будуть прибирати, стільки й відновлять», - прокоментував начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього середовища міськради Родіон Владов.

Як повідомляв DOZOR, попри звернення активістів з проханням не знищувати дерева біля пологового будинку, було спиляно шість зелених насаджень минулої п’ятниці. 

image

Фото Олени Шворак, Олени Горобець

Переглядiв: 2456