Кіровоградська галерея наповнилася чуттєвими картинами художників-аматорів (ФОТО)

31.03.2018 12:54
image

У  Кіровограді в галереї «Єлисаветград» відбулося відкриття виставки «Щирість та натхненність» сьогодні, 31 березня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, авторами експозиції стали 59 художників-аматорів з обласного центру та низки районів Кіровоградщини.  

«Мистецтво, яке роблять непрофесійні художники, більш доступне людям, вони розуміють це мистецтво краще. Я не хочу образити професійних художників, але в даному випадку галерея наповнилася картинами, які будуть люди оцінювати по-своєму. Наразі звичайні люди не готові бачити більш серйозні картини, цьому треба вчитися і ми будемо це робити поступово. Ми представили усі роботи, які були подані для того, щоб наші відвідувачі самі оцінювали їх. А ми не говоримо про те, яка робота краща, а яка гірша. Але знаю точно, що усі ці роботи привертають увагу та беруть за живе. Вікова категорія художників дуже різноманітна, вони розпочали писати нещодавно для того, щоб прикрасити свій світ, цей вид мистецтва відволікає від проблем», - стверджує власник галереї Микола Цуканов.

У ході презентації 110 робіт також відбулося нагородження усіх художників, які взяли участь у виставці.

«Я почала приходити в галерею «Єлисаветград» малювати місяць тому. Мене любов Миколи Миколайовича до мистецтва, його розповіді про художників та творчість надихнули на те, щоб писати. До цього я взагалі не малювала, у дитинстві не було навіть пензлика. Мої картини, представлені тут, написані маслом, яскравими фарбами. Таким чином я хочу підняти настрій. Натхнення до мене приходить перед сном, саме у цей час приходять ідеї для майбутніх картин. Звісно, хочеться малювати і далі», - каже художник-аматор Лілія Карпенко.
image
«Я беру участь у даній виставці вперше. До цього я малювала, але навіть не знала раніше про дану виставку та галерею, хоча сама із Кропивницького. Мої вчителі порадили мені надати картини для виставки, і у мене взяли усі сім робіт, які я надіслала. Почала малювати під час проходження арт-терапії для вагітних. Наразі я також чекаю на народження дитини і займаюся написанням картин. Арт-терапія для вагітних дуже надихає», - зазначає учасниця виставки Анна Сілівейстрова.

За інформацією, побачити експозицію художників-аматорів можна буде до 19 квітня. Адреса галереї: вулиця Пашутинська, 36.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3128