Кіровоградська молодь представила прогресивні проекти на форумі (ФОТО)

28.04.2018 11:06
image

У обласному центрі у школі № 6 відбувся обласний етап відкриття «IV Всеукраїнського молодіжного форуму», на якому молодь  представила проекти щодо реалізації молоді у суспільстві та покращення екологічного стану міста. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на заході представники молодіжних громадських організацій презентували свої проекти та розповідали, як до них долучитися. Зокрема, президент школи № 6 Катерина Тебякина представляла школярам свій власний проект «Медіаграмотність», метою якого є навчання людей аналізу, оцінці та створенню повідомлень для різних видів медіа.

Представником проекту «Екопатруль» виступив член організації «Перспектива молоді» Дмитро Бабак.

«Я побачив кількість сміття у місті та те, що ця проблема нікого не хвилює. І Саме тому у мене виникла ідея зробити такі заходи, які дуже близькі до загальної мети  організації «Let’s do  it, Ukraine», проте вони намагаються все зробити за один раз, провівши масштабне прибирання на один рік, або ж декілька прибирань на рік. А «Екопатруль» передбачає створення патрулів, до яких входять молоді люди. До складу патруля входять від 10 до 30 людей, які збираються на кожних вихідних та йдуть на одну проблемну ділянку нашого міста для того, щоб прибрати», - розповів Дмитро Бабак.

Також Анастасія Табалова  виступила представником грантодавчої організації «Молодіжний банк ініціатив».

«Наша організація фінансує ідеї громади та керується молоддю. Ми сприяємо активності усієї молоді та намагаємося покращити взаєморозуміння серед них. Крім того ми займаємося розвитком навичок молодих людей», - розповіла Анастасія Табалова.

Представник найбільшої молодіжної організації «AIESEC» Аліна Маркіна розповіла про проекти організації, що спрямовані на професійні та волонтерські стажування.

«Наша організація представлена у 128 країнах світу, а  у Кіровоградській області діє більше року. Основною метою нашої організації є досягнення миру у світі та розвиток молодіжного потенціалу. Щоб кожна людина мала можливість у свої студентські роки або трішки старше отримати якісь навички, навчитися організовувати проекти та робити щось цікаве. Ми привозимо людей з інших країн, щоб вони взаємодіяли з молоддю або ж з іншими групами населення на свою користь. Тобто, щоб вони розповідали про свої культури, показували, що люди з інших країн такі ж цікаві, як і ми з вами», - розповіла Аліна Маркіна.

Крім того, організатори заходу презентували дві ініціативи, які стосують прибирання на території міста. Одна з них – це прибирання «World Cleanup Day» 15 вересня, організаторами якої виступила організація «Lets do it, World».

«Ми плануємо організувати фестиваль «Чистоfest», приурочений до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в Україні, що відбувається в один день по всій території України.  Це буде масштабний фестиваль, який проходитиме у дендропарку або у Ковалівському парку, на якому ми розмовлятимемо про творчість та екологію. Також будуть запрошені артисти, які підтримують нашу ідею. А ідея дуже проста щоб ми могли якомога довше використовувати нашу планету на благо та на творчість», - розповіла Євгенія Ткаченко  представник всеукраїнського молодіжного руху «Lets do it, Ukraine» у Кіровоградській області.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1004