Кіровоградська ОДА 15-та за прозорістю серед інших адміністрацій

12.02.2018 14:18

Кіровоградська ОДА посіла  15-те місце серед адміністрацій інших областей за показником прозорості витрат бюджетних коштів. Відповідний рейтинг склала ГО «Громадський контроль», інформує DOZOR з посиланням на Центр медіарозслідуваньПрозоро.  

Так, рейтинг складався на підставі аналізу 4 критеріїв, зокрема, за кількістю закупівель за процедурою відкритих торгів, яка показує обсяг коштів, які ОДА проводять через електронні аукціони, тобто з конкуренцією між учасниками, відсотками відкритих торгів, які відбулися (були успішними). Даний показник демонструє якість роботи чиновників з тендерною документацією та наявність в регіоні бізнесу, зацікавленого брати участь у торгах, співвідношення закупівель, які було проведено за переговорною процедурою з причин неявки на торги учасників до кількості проведених відкритих торгів, співвідношення конкурентних допорогових закупівель до неконкурентних (звітів) –візуалізує наявність чи відсутність бажання чиновників до економії бюджетних коштів.

Загалом за всіма чотирма показниками Кіроворадська ОДА демонструє середні показники серед інших облдержадміністраціій України.

image
Переглядiв: 1246