Кіровоградські аудитори знайшли мільйонні порушення на держпідприємстві

26.07.2018 10:46

Кіровоградські аудитори під час ревізії на державному підприємстві «Дослідне господарство «Ставидлянське» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України знайшли порушення на 1,7 млн. грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

На господарстві виявили  неправдиві бухгалтерські дані щодо формування виробничої собівартості, собівартості реалізації продукції, операційних витрат та доходів, а також фінансового результату (прибутку) здійснювалося  перерахування до державного бюджету платежів частини чистого прибутку у заниженому розмірі.

Дослідне господарство протягом 2015-2017 років надавало благодійну і спонсорську допомогу в обсягах, які перевищували затверджені фінансовими планами суми, на суму 186,6 тис. грн.

Крім того, підприємство продавало цукровий буряк за заниженими цінами та проводили зайві виплати через завищення наданих послуг на загальну суму 29,2 тис. грн. Понаднормово списувалися товаро-матеріальні цінності на суму 4,4 тис.грн.

Через порушення законодавства з фінансових питань двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Переглядiв: 701