Кіровоградські батьки виступають за вихід навчальних закладів з-під фінансової опіки управління освіти міськради

31.08.2017 14:46
image

Батьківська рада виступила за фінансову децентралізацію міських шкіл під час презентації звіту з моніторингу навчальних закладів сьогодні, 31 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Як повідомляється, наразі усі школи мають статус юридичної особи, однак не мають власних рахунків і усі фінансові плати проводять зі згоди управління освіти.

«Фінансування відбувається через управління освіти. Чим більше ми пізнаємо виділення коштів, тим більше переконуємося у тому, що фінансування має бути прозорим. Тому вважаємо, що нашим школам потрібна фінансова децентралізація», - зазначила член міської батьківської ради Катерина Єрошкіна.

У той же час активні батьки показали звіт, який демонструє, що школи мають достатнє фінансування і можуть працювати без «поборів» з батьків.

«Ми зрозуміли, що більшість питань, які виникають з батьківськими внесками, є необ’єктивними. Батьки не обізнані в цих питаннях, бо відмова здавати гроші в школу може призвести до тиску на дитину з боку вчителів. У ході проекту було звітування у школі №18. Це єдина школа, яка в навчальному році 2016/2017 жила без батьківських внесків. Зовсім. Вони зібрали лише в кінці 2016 року з кожного учня 3 гривні, оскільки закінчилося фінансування і на щось не вистачило. Вони усе робили за кошти бюджету і вони вижили, школа стоїть. На цей час у школі не було директора, була особа виконуюча обов’язки», – додала Катерина Єрошкіна.
image
image
Переглядiв: 1176