Кіровоградські комунальники обрали переможцем тендеру бізнес-партнера Райковича попри дешевші пропозиції

19.02.2018 09:02

Комунальне підприємство «Благоустрій»  за результатами тендеру уклали угоду з ТОВ «Титан-Кіровоград» на постачання нафтопродуктів на 2,33 млн грн. Про це пише Центр медіа розслідувань «Прозоро», інформує DOZOR.

За інформацією, в рамках тендеру комунальники закупили талони на отримання 45 тис л дизельного палива та 42 тис л бензину А-92. Ціна за літр бензину – 27,30 грн, а дизпалива – 26,30 грн. Це в середньому на дві гривні дешевше від нинішніх цін на пальне на АЗС міста.

Однак конкурсний комітет відхилив дві дешевші пропозиції: ТОВ «Техойл НК» пропонувало поставити паливо за  2,28 млн грн., а ТОВ «Нафтотрейд Ресурс» – 2,29 млн грн. Пропозицію «Техойл НК» відхилили через відсутність інформації про вартість  одного літру  бензину А-92 та дизельного палива дизельного відповідно до договору поставки з виробником (або постачальником).

Водночас у пакеті документів, що «Техойл НК» завантажив у систему «ProZorro» присутній інформаційний лист (від 25.01.2018) за підписом директора  ТОВ «Техойл Трейд», з яким має договірні стосунки про постачання паливно-мастильних матеріалів. І там вказана ціна на бензин та дизпаливо.

Переможець торгів ТОВ «Титан-Кіроворад»  належить Миколі Грицаю. Він є бізнес-партнером мера міста Анрія Райковича по  ТОВ «Титан-Плюс» та ТОВ «Унк», які спеціалізовані на продажі нафтопродуктів.  

Відзначимо, що наприкінці 2017 року договори з «Титан-Кіровоград» підписала низка комунальних підприємств міста. Мова йде про  КП «Електротранс» (1,87 млн  грн), КП «Універсал» (517 тис грн).

Переглядiв: 1255