Кіровоградські школярі на канікулах вчаться вести бізнес

05.06.2018 07:00

В обласному центі на базі НВО №16 запрацювала літня Школа бізнес-лідерства, в якій учні навчаються вести бізнес. Про це під час виїзної прес-конференції повідомила начальник міського управління освіти Лариса Костенко сьогодні, 5 червня, інформує медіапортал  DOZOR.

Так,  за допомогою навчання діти мають змогу відчути себе бізнесменами та самостійно приймають рішення у спеціальній програмі бізнес-симуляції.

За словами тренера школи Олександра Задорожнього, в програмі діти є конкурентами в віртуальній бізнес-структурі і змагаються вміннями організовувати власний бізнес.

«Це унікальна можливість потрапити у таку бізнес-школу, оскільки у всій країні такі школи коштують гроші для батьків. Дуже добре, що діти мають можливість попрацювати у такій школі. Ми перебуваємо в одній школі бізнес лідерства. В цю школу з’їжджаються діти з усіх шкіл міста. В НВО№19 також діє така школа, але чомусь більшість дітей самк в школі №16.  Ця школа знаходиться у всеукраїнському експерименті за напрямком фінансів. Тут працюють 25 тренерів, які є викладачами різних шкіл. Це велика команда, яка може передати свої знання нашим діткам», - розповіла Лариса Костенко.
«Новинкою школи є те, що кожен день будуть встановлюватися  контакти з бізнес-колами по всій нашій землі – з Європою, Америкою. Тут відпрацьовуються  й мовні навички. Оскільки тут немає перекладачів, то діти мають у програмі розуміти мову. Також з дітьми працював психолог, оскільки вони у цій школі є не друзями, а  конкурентами. Кожен день тут насичений екскурсіями до якогось підприємства або ж установи», - додала Костенко.

За словами посадовця, діти працюватимуть протягом 14 робочих днів. Бізнес-школа працює вже два дні, запланована участь у школі більше 100 дітей.  

Переглядiв: 569