Кіровоградські школярі створюють гігантську унікальну карту України (ФОТО)

13.06.2017 07:56
image

Учні низки шкіл Кіровограда під керівництвом відомої майстрині-килимарниці Валентини Добровольської створюють унікальну гігантську карту України у рамках проекту «Україна Єдина» на базі станції юних техніків, що на вулиці Яновського. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією майстрині, керівника гуртка «Етноарт» ЗОШ №6  Валентини Добровольської, над проектом щоденно працює від 20 до 30 дітей. «Родзинкою» карти будуть величезні намистини, на яких діти малюють власне бачення майбутнього України та її єдності.

«З одного боку буде карта України, з іншого – вишиванка. Розмір карти – 6*4 метри.  Так, вона буде складатися, як «Лего». Крім цього, нашою задумкою стало «Бабусине намисто», яке накладатиметься на кожну область нашої країни. Діти тягнули жеребки, кожній школі дістався різний регіон. Намистини діти розмальовують самостійно. Кожна дитина відображає свою креативність на них та любов до рідної країни. Потім ці намистини ми поєднаємо. Взагалі діти малюють із великим задоволенням – орнаменти, побажання. Тобто кожна дитина творить свій невеликий, але унікальний проект. Плануємо завершити до 21 червня», - розповіла у коментарі сайту DOZOR Валентина Добровольська.
«Задумка з намистинами виникла невипадково. Адже відомо, що намистини вважалися символом багатства та єдності. З давніх-давен в Україні достаток жінки визначався кількістю низок намиста на шиї. Тож за допомогою карти ми нагадаємо про те, що Україна- єдина та надзвичайно багата держава», - додала Валентина Доброволська.

За словами Добровольської, у День Конституції, 28 червня, унікальну карту презентують на площі перед міською радою.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1137