Кіровоградські військові долучилися до ткання орнаментальної карти України (ФОТО)

11.01.2018 11:12
image

У Кіровоградському обласному госпіталі для ветеранів війни почали ткати Крим на карті України, яка складається з витканих орнаментів різних куточків країни сьогодні, 11 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, карту півострова майстриня ковроткацтва, лауреат обласної премії імені Якова Паученка, член Національної спілки майстрів України Валентина Добровольська ткала разом з військовими.

«Орнамент не дуже відрізняється. А от колористика кримського візерунку відрізняється від кіровоградського. Тут більше жовтого, червоного, тому що там багато сонця, моря, світла. Тому постійно грає кольорова гамма. Використовуються геометричні лінії, тому що вони є найдревнішими, старослов’янськими. Вони мігрували усією країною», – розповіла Валентина Добровольська.

Окрім військових, до ткання долучилися й працівники медзакладу. У госпіталі зазначають, що майстриня часто проводить арт-терапію для пацієнтів.

«Для мене дуже важливо почати ткати Крим у госпіталі, тому що спілкуюсь з нашими захисниками. Я вболіваю за них, я хочу, щоб про них знали. Зробити перші стежки на карті Криму – це їх право», – додала майстриня.

Як раніше писав DOZOR, тиждень тому у художньому музеї розпочали ткання полотна Кіровоградської області для унікального проекту орнаментальної карти України. Проект націлений на популяризацію ткацтва.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1893