Кіровоградські виші потрапили до рейтингу за показниками Scopus

14.04.2018 09:30
image

Два кіровоградські університети потрапили до рейтингу за показниками бази даних SciVerse Scopus. Відповідний рейтинг опубліковано на сайті Освіта.ua, інформує медіапортал DOZOR.

Так, рейтинг склала видавнича служба «Уран» за допомогою наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України.

Згідно з даними рейтингу, Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка посідає у рейтингу 114 сходинку, а Центральноукраїнський національний технічний університет – 120 місце.

Найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка, Харківський національний університет ім. Каразіна та Львівський національний університет ім. Франка. Замикає першу десятку НТУ «Харківський політехнічний інститут».

Станом на квітень до бази даних Scopus включено 162 заклади вищої освіти України, що на 26 навчальних закладів більше ніж торік.  

Довідково:

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Переглядiв: 1019