Кіровоградських копачів радіоактивних «скарбів» покарають мізерними штрафами  

15.08.2017 07:57

 

image

У Кіровоградській міськраді відбулося засідання адміністративної комісії, на якому розглянули випадок із відкопаними радіоактивними відходів на вул. Аджамській сьогодні, 15 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

За словами начальника міської спеціалізованої інспекції Андрія Максюти, власник екскаватора, яким розкопували землю, головний інженер КП «Універсал – 2005» Ігор Тюрін прийшов з адвокатом. Засідання попросили перенести у зв’язку з бажанням адвоката ознайомитися з матеріалами справи.

«Громадянин Тюрін стверджує, що він був на морі. За оголошенням йому зателефонували і він надав техніку в оренду. Однак жодних документів для підтвердження він не надає ні нам, ні поліції. Триває досудове розслідування. На жаль, ми можемо дати малі штрафи - від 340 до 1360 гривень»,– зазначає Андрій Максюта.

Другий порушник не з’явився на засідання. Повторний розгляд порушення перенесли на 5 вересня.

Нагадаємо, в липні у Кіровограді в районі Аджамського шосе невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту «Кіровоградбуд».У міськраді розпочали вирішення проблеми листами до фахівців. Чиновники припускають, що інформація про заховані контейнери була «злита» металістам.

Переглядiв: 814