Кіровоградський інститут отримав 30 мільйонів та ребрендинг (ФОТО)

15.12.2017 11:33
image

Кіровоградський інститут комерції змінив назву на Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті  та отримав 30 мільйонів гривень інвестиції. Про це під час прес-конференції розповів в.о ректора інституту Ігор Василенко сьогодні, 15 грудня, інформує DOZOR.

Так, багатомільйонну інвестицію надав один з засновників нового інституту - благодійний фонд «Ельворті».

За словами в.о ректора інституту Ігоря Василенка, у новому виші планується розширити кількість спеціальностей, оскільки область є сільськогосподарською, необхідна спеціальність «Агрономія», а також інженерні фахи. Крім цього, студенти вже у наступному році навчатимуться у новому приміщенні.

«Головним завданням нашого інституту буде надання якісної освіти, яка буде наближена до реальних потреб реального сектора економіки, зокрема, сфери машинобудування, аграрної сектору та економіки, звісно. Ми змінили назву тому, що будемо співпрацювати з різними об’єктами економіки, зокрема, з заводами «Червона Зірка». Наше завдання – дати можливість студентам отримати якісну освіту, щоб вони були успішними. Фонд «Ельворті» став інвестором нашого інституту і допоможе нам з матеріальною базою. В першу чергу, зміни торкнуться приміщення, в якому навчатимуться студенти. У наступному році заклад буде знаходитися за адресою: вулиця Чикаленка, 3. Там будуть світлі аудиторії, лабораторії, їдальні, бібліотека. Плануємо вже з 1 вересня переїхати туди. Також фонд планує видавати гарантії для наших студентів – 100% та 50% знижка студентам на навчання і стипендія для кращих студентів», - розповів в. о ректора вишу.

Ігор Василенко стверджує, що до новоствореного університету планують запросити викладачів з низки провідних вишів країни. Вартість навчання у новому навчальному році не планують піднімати, навпаки, завдяки інвестиції фонду «Ельворті» вдалося знизити вартість навчання на 50%.

«Ми будемо впроваджувати дуальну освіту, яка заключається в тому, що студент може навчатися у виші і працювати, здобуваючи практичні навички у своїй професії, яку він обрав. Але студент може обрати і звичайну систему освіти», - додав Василенко.

За словами в.о ректора інституту, впровадити дуальну систему освіти у виші повністю вдасться до 2020 року. На сьогодні, такий варіант здобуття вищої освіти є дуже ефективним, оскільки по закінченню навчання студент вже буде мати практичний досвід роботи стане готовим фахівцем.

image
image
image
image
Переглядiв: 2744