Кіровоградський університет вперше потрапив до рейтингу "Scopus"

13.04.2017 14:28

image

Центральноукраїнський національний технічний університет вперше потрапив до рейтингу українських вищих навчальних закладів за показниками наукометричної бази даних "SciVerse Scopus", яку склала видавнича служба «УРАН». Про це сайту DOZOR повідомили у закладі.

Зокрема, під час складення рейтингу враховувалася кількість публікацій, кількість цитувань та індекс Гірша. ЦНТУ посів 105 місце з 136 вищих навчальних закладів. До даного рейтингу також увійшов Центральноукраїнський (Кіровоградський) державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка  - 103 місце.

Довідково:

"Scopus" – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих в наукових виданнях. База даних індексує більше 20 000 наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук. Також, до бази даних потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій та книжкових видань. Розробником та власником «Scopus» є видавнича корпорація "Elsevier". Дані "Scopus", окрім іншого, використовуються при складанні деяких рейтингів провідних університетів світу. Наприклад, Times Higher Education або QS World University Rankings.

Фото www.kntu.kr.ua

Переглядiв: 912